17 februarie 2011

Ne vand mancare falsificata!

Ca sa scoata profit si mai mare,multi producatori producatori alimentari.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare,prof. dr.Gheorghe Menciniopschi,face dezvaluiri socante:multi producatori nu respecta reteta de fabricare a produselor alimentare si...falsifica mancarea.In ultima sa carte ,,Noua ordine alimentara.Si noi ce mai mancam?'',specialistul dezvaluie ,,siretlicurile'' folosite frecvent in industria alimentara si care ne pun in pericol sanatatea.

Laptele poate fi falsificat prin adaugarea de apa,prin extragerea grasimilor,prin amestecarea celui de vaca cu cel de oaie sau prin adaugarea de conservanti.


Carnea de calitate superioara este deseori amestecata cu alte tipuri de carne,precum cea de magar sau de cal,iar pentru a se pastra mai bine ea este ,,tratata'' cu E-uri sau chiar radiata.


Pasta de mici, carnati,salamul,mezelurile si conservele sunt fasificate prin inlocuirea unei parti de carne cu sorici,tendoane,organe,soia si aditivi aimentari



Smantana este ,,imbogatita'' cu faina,gelatina,lapte batut sau albus de ou.Unii producatori adauga creta sau ghips pentru consistnta.


Untul vandut de unii producatori este ,,lungit'' cu untura de porc sau seu de vita.


Branzeturile sunt falsificate prin inlocuirea partiala proteinelor laptelui cu proteine animale-praf de abus de ou sau plasma sngvina


Mierea poate contine indulcitori naturali(zahar,sirop de glucoza),zaharina sau substante de ingrosare(amidon,gelatina,clei de oase).Pentru conservare,multi producatori folosesc caramelul.

2 comentarii:

  1. daca vreti va mai spun si eu: stiks-urile sunt date prin soda caustica pentru a capata acel luciu specific, daca le tii putin pe limba simti gustul acela artificial; branza feta facuta iarna numai branza nu e,si asta pentru ca iarna animalele nu produc lapte si datorita cererii de feta producatorii recurg la tot felul de metode tampite; si cea mai tare chestie e ca toata apa imbuteliata contine arsenic, intr-adevar in cantitati infime pentru a-ti face rau pe loc, dar cu timpul toate chestiile estea te afecteaza. Branzeturile in general contin faina, daca vrei o branza cat mai naturala cumpara una care se faramiteaza nu pe cea care se taie perfect. Oricum, chiar daca produsele pe care le cumperi sunt cat de cat naturale conditiile in care sunt tinute in supermarketuri si hypermarketuri sunt execrabile, asa ca mai bine nu te intrebi ce bagi in gura. A, era sa uit, daca va place ficatul de gasca, aflati ca inainte cu 3 zile sa fie taiate gastele primesc o pastiluta care le mareste ficatul de 3 ori, astfel productia este muuult mai mare. :) Pofta buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-am adus aminte ce se baga in branza ca sa se taie cum trebuie, si credeti-ma ar fi bine sa fie doar faina, da nu, se baga si aracet :) Din nou va urez Pofta buna!!!!

    RăspundețiȘtergere