17 februarie 2011

Codul Bunelor Maniere

Omul nu traieste singur, izolat, el a devenit om atunci cand, pentru a exista, a fost nevoit sa intre in relatii cu altii . El comunica cu semenii sai, isi infrunta cu ei ideile, se dezvolta impreuna cu altii, intr-un cuvant : traieste intr-o colectivitate sociala careia nu-i este indiferent modul de comportare al fiecarui individ in parte.

Astazi, reteta succesului poate fi data de integrarea cat mai rapida in '' lumea reala '' , lume in care se da din ce in ce mai multa importanta aparatelor . Da chiar si in aceasta lumea, bunele maniere reprezinta o adevarata carte de vizita .

Codul bunelor maniere reprezinta, de fapt, '' arta de a trai frumos '' in toate imprejurarile vietii .

Ne propunem ca, incepand cu acest numar, sa va prezentam pe rand cate o regula '' de aur '' a comportarii civilizate in societate .

Iata cateva din regurile sale de baza :

- barbatul saluta mai intai o femeie , chiar daca este mai tanara ;

- tanarul sau tanara ii saluta pe cei mai in varsta ;

- noul venit pe cei care sunt deja adunati ;

- inferiorul pe superiori.

Este obligatoriu sa raspunzi la orice salut deoarece a refuza sa raspunzi la un salut inseamna sa-l jignesti grav pe cel care ti s-a adresat .

Strangerea mainii se practica mai ales cand cele doua persoane care se intalnesc urmeaza sa se opreasca si sa stea putin de vorba . Este o forma de salut care dateaza din antichitate si care este incarcata de un simbol profund .Sa saluti pe cineva strangandu-i mana este un semn mare de stima. In acest caz : regurile sunt inverse : cel care intinde mana primul este o doamna , persoana mai in varsta sau superiorul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu