24 iulie 2012

Marea Caraibelor

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigGqaghyrSdOYhTOgQ-mqq4rRbk6BiFPiZIWRChrE1pCftLjKOYU1C-vbGd_ewjOnULxD3B53GLYoLDMd8NDZrrKuHKkFvbwZ4WelIfkYjPTWY4WPUe461dfEHHBqdYkTVjDHEyLIm9O98/s1600/borabora.jpg 

Marea Caraibelor

Caraibe : destinaţia unei vacanţe de vis 
O mare de culoare albastru-verzui, plaje aurii şi palmieri: Marea Caraibelor este o destinaţie de vacanţă de vis pentru multe persoane. Împreună cu Golful Mexicului, Marea Caraibelor formează Mediterana Americană. Aici curg continuu curenţi calzi de apă oceanică. Această apă are o temperatură anuală plăcută, în jur de 25 până la 30 grade. Nu numai turiştii, dar şi multe plante şi animale se simt în siguranţă în valurile călduţe şi limpezi ca un cristal. Cele mai importante destinaţii pentru specii marine includ Istmul Florida, situat între Florida şi Cuba şi coasta de nord a Americii de Sud. Multe frumuseţi rare se ascund între numeroasele insule, promotorii sau recifuri de corali. Şi, cu puţin noroc, puteţi înota împreună cu broaşte ţestoase de mare, peşti zburători sau delfini în timpul unei croaziere în Caraibe. 


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ec/TucacasBajoMeroPanulirusArgus.JPG/250px-TucacasBajoMeroPanulirusArgus.JPG  Langustele sunt crustacee la fel ca racul împlătoşat şi homarii. Au zece picioare şi mai poartă denumirea şi de raci. Langustele, spre deosebire de raci, nu au cleşti. Se protejează cu învelişul ţepos şi îşi folosesc antenele lungi cu care se apără lovind ca nişte bice. De obicei sunt viu coloraţi, iar culoarea este folosită drept camuflaj. Langustele sunt ,,hoinari'' în apă, străbat distanţe lungi pe fundul mării. Prin urmare, majoritatea langustelor se deplasează în şir indian. Călătoresc doar atunci când nu mai au hrană în zona lor.

Anemonă de mare
http://www.pozata.ro/galleries/Natura/Anemona_de_mare.jpg 

Următorul articol va fi despre Golful Mexicului.
Sursa : Revista Mega Image ,, Comorile Oceanelor ''
 
 

Comorile Oceanelor




http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2009/01/vietatile-din-oceane.jpg

O extraordinară călătorie printre Comorile Oceanelor ! 

Blogul Verde te invită săptămânal să descoperi lumea oceanelor şi a mărilor! Văzută din spaţiu, planeta Pământ pare acoperită de o haină albastră, pentru că 71% din suprafaţa sa este reprezentată de ape, iar o mare parte din formele de viaţă de pe Pământ să găsesc ascunse în adâncurile apelor.