5 octombrie 2010

Blogul Verde Introducere

Hei ! Hi ho copii si frati ! Bun venit pe Blogul meu ! Sper sa gasiti informatii utile cat si necesare . Desi in ultimul timp nu am prea avut vizitatori, anul acesta sper sa va captivam cu noile noastre articole . Motto-ul nostru este : ,, Traieste zi de zi viata unui ecologist ! '' . In afara de idea principala a Blogului, noi mai adaugam si alte Articole precum Opere de Arta, Muzica, Glume etc. si etc . Chatul nostru este : http://xat.com/BlogulVerde . Aceast chat este afisat chiar dedesuptul numelui Blogului nostru . Ca sa aflati regulamentul folositi portalul de mai sus, iar langa,, Comentarii '' se afla sectiunea ,, Despre noi '' . Acolo puteti gasi toate cele . Pentru a deveni moderator, trebuie sa fiti un membru fidel al chatului . Ca sa ajungeti admin, trebuie sa fiti fideli site-ului si sa va implicati in toate activitatile acestuia . Toate cele bune, Blogul Verde Administrator . Contact : blogulverde@yahoo.com

P.S. : Pentru propuneri Chat/Blog , folositi contactul Administratorului . NU mai trimiteti PM-uri degeaba si fara rost !

4 octombrie 2010

Lorenzo Lotto-Portert de familie





Tipic pentry Lorenzo Lotto este sa-si imbogateasca picturile cu elemente simbolice si emblematice,a caror descifrare a incitat mintile a generatii de cercetatori care,in cazul acestui portret dublu,inca nu a ajuns la o interpretare unica.Ramane clara convingerea ca este vorba despre o pereche de miri,dar nu este singura destinatia picturii,care s-ar putea inscrie in categoria portretelor matrimoniale realizate pentru celebrarea nuntii.Daca simbolul de netagatuit al fidelitatii este cainele din bratele femeii,veverita ghemuita de pe masa a dat,in schimb,prilejul aparitiei mai multor ipoteze de interpretare.
Sotul arata cu mana stanga o foaie pe care este scris ,,homo numquam''(n.t.-un barbat,niciodata).
In contrast puternic cu obiceiurile epocii,femeia,cu o carnatie palida precum ceara si aproape spectrala,este pozitionata mai sus decat sotul acesteia,care are ochii incetosati de plans.
Din inscriptie se deduce ca barbatul nu va face niciodata ceea ce va face veverita,adica sa adoarma in uitand in somn dramele vietii.Identificand prin aceste drame pierderea sotiei,pictura s-ar putea citi ca o imagine prin care femeia este comemorata post-moderan,alaturi de barbatul vaduv de neconsolat.

Veverita ar putea avea o valoare moralizatoare deoarece simboliza desfrangerea,careia barbatul ar declara ca nu ii va ceda.La acesta se adauga o alta conotatie negativa provenita dintr-o alta legenda medievala conform,in timpul iernii,cand hrana se imputineaza,veverita isi goneste partenerul din scorbura.Cu toate acestea,animalulnreprezinta prudeta si virtualitatea ,,casnica'' de a acumula provizii.